Oddsspill på Verdensmestre i Astma?

Hvordan skal man tolke den debatten som i de siste månedene har blitt ført i pressen, rundt doping, hormoner og Astmamedisin? Kan man mistenke at norske utøvere systematisk har drevet med doping? Mest sannsynlig må nok dommen bli ja. Dette får likevel ikke den fortjente oppmerksomheten og omtalen.

Noe å tenke på før man satser på oddsen

Om man er en iherdig oddsspiller på Casinostugan, eller liknende sider, så er dette informasjon som man burde betrakte nøye. Om man legger sammen historiene, så vil man finne en del informasjon over hvem som kommer til å gjøre det bra i feltet.

Helheten av alle tilfellene kan enkelt oppsummeres. Man har i Norge funnet en mulighet for å tilføre kroppen små mengder av mannlige kjønnshormoner, som fremmer vekst og muskelbygging. Man tilfører stoffene, der hvor de virker mest effektivt, nemlig i lungene, som deretter utvikler en øket kapasitet, noe som er avgjørende for å forbedre den samlede kapasiteten til utøverne.images-12

Men det finnes formildende omstendigheter når det kommer til historien om pustevansker. Den som må puste inn mye kald luft, kan få helseskader av dette. Om man beveger seg mye i frost, så kan dette føre til lungebetennelser og besvær, og dette kan uten tvil lede til at det utvikles Astma.

Med dette har landslagets leger funnet en gråsone, men denne gråsonen har blitt utnyttet. Muligens burde man forflytte landslagets medlemmer til Paralympics, hvis de trenger så mye ekstra medisiner, for å være i stand til å gjennomføre sin valgte idrett.

Det politiske aspektet

Siden konflikten med Russland blusset opp, etter statskuppet i Kiev, ledet av EU og USA, og i forbindelse med den Russiske annekteringen av Krim, så ble det noen ‘skjeletter som falt ut av skapet’ på begge sider. Ett av argumentene som, med rette, eller med urett, ble brukt mot Russland, var at landet er verdensmester i Systematisk doping. Men med dette ble doping også satt på dagsordenen, og noen begynte å ‘feie for egen dør’. Resultatet ble at man i mange Vestlige Land kunne påpeke forhold som kan minne om systematisk doping.