Idrettsglede fra tidlig alder

Når det kommer til de yngste barna, så er det viktig at de lærer seg å kjenne glede ved å drive med idrett. For mange har det nemlig i de siste årene blitt mer og mer vanlig å bli sittende mer og mer stille. Utviklingen av data og kommunikasjonsteknologi har bidratt kraftig til dette, og det samme kan sies om en mer og mer amerikansk livsstil, hvor man helst kjører bil korte avstander. Men vår velstand, og den rikdommen som muliggjør så mye stillesitting og avslapning fra tidlig alder, har en meget negativ innvirkning på den allmenne helsetilstanden. Mange problemer, både fysiske og psykiske lidelser, kan unngås med idrettsaktivitet

Positive aspekter ved tidlig idrettsglede

Om man utvikler idrettsglede, utvikler man også samtidig mange andre goder. For det første får man en kropp som athletics-track-tarleton_dual_meet-5847_16265031514er i god fysisk form. Det er en gave i seg selv. Man ser bedre ut, man behandles deretter. Men dette er også med på å forebygge lidelser som kan komme senere i livet. Tidlig idrettsaktivitet bidrar til å styrke muskelvevet og benbygningen, og det skjerper koordinasjon og balanse.

De psykiske fordelene gir seg ut av andre bi-effekter. Før det første blir man kjent med folk, som man kan ha det gøy sammen med. Kanskje treffer man noen som man kan bli gode venner med. Man støtter hverandre, og man lærer og mestre samme. Man utvikler den riktige formen for mestringsfølelse, slik at man kan holde seg for god til å gjøre dumme ting for å oppnå oppmerksomhet.

Kunsten er å prøve nye ting, og finne noe som gleder en

Det viktigste med idrett i tidlig alder er at man får muligheten til å prøve så mange forskjellige ting som mulig. Først slik kan man finne ut av hva man liker, hva man trives med, og hva man er god til.